Bu projede, geniş bir lezzet mozaiğinin tek bir şehirde vücut bulmuş hali olan Antakya'nın eşsiz yemek ve mutfak kültürünün tanıtılması, birbirinden farklı lezzetleri ile damaklarda unutulmaz tatlar, belleklerde güzel hatıralar bırakan bu kültür mirasımızı hak ettiği şekilde dünya ya tanıtmak ve gelecek nesillere eksiksiz bir şölen halinde sunmak amaçlanmıştır.
Bu sebeple her dinden, dilden, ırktan insanların huzur ve refah içerisinde yaşadığı Hatay'da herkes bu sofrada buluşsun istedik. Bu kadar büyük bir buluşmayı sağlayacak sofrada ancak Antakya'da kurulabilirdi.
Altıyüzün üzerinde yemek çeşidine sahip Hatay-Antakya mutfağından seçilmiş birbirinden eşşiz lezzetler ve damak çatlatan tatların sunum ve tanıtımının yapıldığı ANTAKYA'DA HATAY'I KEŞFET projesi için Güngör Ottoman Palace'ın muhteşem atmosferinde ki tanıtım çalışmasında öncelikle başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr Lütfü SAVAŞ Bey'e, bizlere inanıp güvenerek projeyi teslim eden Dr.Sait Günal Bey'e Hatay Aşçılar ve Turizm derneği adına teşekkür etmek isterim.
Birbirinden lezzetli yemeklerimizi, salata, meze, tatlı ve yöre lezzetlerini bir şölen halinde eksiksiz sunan Antakya'nın bir birinden kıymetli aşçılarına başta Şef Sedat İnanç Bey'e ve ekibine Göstermiş oldukları takdire şayan gayretlerinden ötürü şahsım ve Derneğim adına tekrar teşekkür ederim.
Projemizi onurlandıran TÜRSAB Başkanı Sayın Başaran ULUSOY'a, Hürriyet Gazetesinin birbirinden kıymetli yazar ekibine ve başta Sedat ERGİN, Sahrap SOYSAL, Refika BİRGÜL ve yetmiş kişilik yazar ekibine göstermiş oldukları ilgi ve beğenilerinden ötürü sonsuz teşekkür ederim.
Hatay Aşçılar veTurizm Derneği Adına
İ. Ünal KAHRAMAN
Antakya'da Hatay'ı Keşfet Gastronomi Etkinliği Koordinatörü
0 yorum :
Yorum Gönder