21 Şubat 2016 Pazar

KABAK BÖRENYESİ



KABAK BÖRENYESİ

Malzemeler:

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 1 kg beyaz kış kabağı
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 baş kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2-3 kuru baş biber
  • 5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
  • bir tutam kuru nane


Yapılışı*:

Kuyruk yağını kuşbaşı doğrayın. Etle ve bir gece suda beklettiğiniz nohutla beraber haşlayın. Haşlama suyunu dökün.
   
Kabağı, sert kabuklarını soyarak iri küpler halinde; soğanı ve sarımsakları da iri iri doğrayın ve haşladığınız kuyruk yağının, etin ve nohudun bulunduğu tencereye alın.Yemeğin suyu, kabakların üzerini geçecek şekilde olmalıdır. Eksikse su ekleyin. Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz, yemeğe iki kaşık sade yağ, ya da tereyağı kullanabilirsiniz.

Kuru baş biberlerin tohumlarını ayıklayın, büyük parçalara bölerek tencereye ilave edin. Ayrıca, bir miktar suda tuzlu yoğurdu eriterek yemeğe katın, tuzunu kontrol edin, yemeği tencerenin kapağı açık şekilde pişirin. Suyu kıvamlı hale gelip kabaklar tuzlu yoğurdu çekince, yemeğin üzerine kuru nane serpin ve ateşten alın.

 *  Çok Kültürlü Bir Geleneğin Mutfağı Antakya Yemekleri Kitabı

İ. Ünal KAHRAMAN
Antakya Mutfak Sanatları

Telif Hakkı/Copyrights: Yazı ve görseller hiç bir şekilde izinsiz kullanılamaz. Tüm hakları yazara aittir.

0 yorum :

Yorum Gönder