21 Şubat 2016 Pazar

TUZLU YOĞURT YEMEKLERİ - KUMBURSİYE


KUMBURSİYE*

Malzemeler:
  • 500 gr arpacık soğan
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı sade yağ
  • 2 su bardağı su
Yapılışı: 
   
Kuşbaşı etleri haşlayın. Soğanları ayıklayın, hafifçe haşlayın ve suyunu dökün. Bir tencerede yağı eritin ve üzerine su ilave edin. Tuzlu yoğurdu ekleyip suda eritin. Tuzunu kontrol edin; arzuya göre tuz ilave edebilirsiniz.Haşlanmış soğanları ve etleri de tencereye alın.Kıyılmış sarımsakları ve kuru naneyi katarak,soğanlar tuzlu yoğurdu çekinceye kadar pişirin.
   
Bu yemeğin yanında şehriyeli bulgur aşı  ile servis edilir.ancak,katıklı ekmek ile yenilecekse etsiz pişirilmelidir.

*  Çok Kültürlü Bir Geleneğin Mutfağı Antakya Yemekleri Kitabı

İ. Ünal KAHRAMAN
Antakya Mutfak Sanatları

Telif Hakkı/Copyrights: Yazı ve görseller hiç bir şekilde izinsiz kullanılamaz. Tüm hakları yazara aittir.




0 yorum :

Yorum Gönder